Deals in deze regio

Stedelijk plezier

In de Algarve ontdek je de charmante dorpjes en bruisende steden. De hoofdstad van de Algarve is Faro, de toegangspoort van de Algarve. Hier ligt tevens de luchthaven van de Algarve. De binnenstad heeft historische gebouwen vol toeristische winkelstraatjes, sfeervolle restaurants en vele bezienswaardigheden. Bezoek de haven en maak een boottochtje, drink een cocktail op het terras of ga lekker zonnen op het strand.

Houd je van uitgaan? Albufeira is een van de populairste uitgaansplek in het buitenland. Vroeger was dit een vissersdorp, maar tegenwoordig is het een van de meest toeristische plekken van Portugal. Je vindt hier volop gezellige bars, zandstranden en winkels. Wandel langs de haven en kijk hoe de vissersboten vandaag de dag nog steeds dagelijks bezig zijn met het vangen van vis. In de avond geniet je van een vers visje in een van de plaatselijke restaurants of probeer je de specialiteit kip piri piri.

Lagos is een stad die je zeker niet mag overslaan. Lagos heeft een rijke historie en een ontspannen sfeer. Vroeger leefden hier de hippies en die vibe is nog steeds in Lagos. Wandel urenlang door de gezellige steegjes of langs de kliffen. Zie je twee uitstekende torens? Dat is de Igreja de Santo António. Het is een prachtig kerkje in het centrum van Lagos. Van binnen is de kerk bekleed met tegeltjes. Lagos heeft een bruisende boulevard waar vaak kraampjes staan. naastgelegen is de haven waar veel vrolijke bootjes aankomen.