Zonvakantie naar Turkije

Zonvakantie Turkije

  • Zonvakanties tegen een lage prijs
  • Ruime keuze uit bekende badplaatsen
  • All inclusive genieten in de mooiste resorts
  • Combineer zon, zee en strand met cultuur
  • Zekerheid van ANVR en SGR

Van onze partner De Vakantiediscounter

219,00

Bekijk deze deal

Zie je de deal niet meer voor deze prijs, dan heb je de deal gemist

Bekijk alle Zonvakanties.

Turkije

Turkije ken je van de grote all inclusive resorts, prachtige cultuur en de heerlijke stranden. Niet voor niks dus dat het zo’n populaire bestemming is onder de Nederlanders. Het is hier heerlijk warm en de zon is bijna altijd bij je. En wat het nóg leuker maakt is de prijs. Voor een prachtige vakantiebestemming betaal je in Turkije namelijk niet te veel. Waan je door de bergen en ontdek de prachtige natuur, of leg je handdoek neer op het strand en blijf hier de hele dag liggen. In Turkije is voor iedereen wat wils!

Het klimaat in Turkije

In Turkije is het van mei tot en met oktober hartstikke warm. In het land zijn er twee verschillende klimaten. Bij de kustgebieden vind je een gematigd klimaat, dat betekent zachte winters en warme zomers. Ga je meer naar het binnenland, dan heerst hier een landklimaat. Hier is het in de zomers nog steeds bloedheet maar zijn de winters juist steenkoud.

De mooiste regio’s van Turkije

Antalya

In Antalya geniet je volop van zon, zee, strand. Ben je gek op uitgaan? Daar is ook zeker genoeg gelegenheid voor. Maar geen zorgen, ook aan cultuur is er geen gebrek. De stad komt uit de 2e eeuw v. Chr. Genoeg oude gebouwen om te bewonderen dus. Laat jezelf verdwalen in het centrum en ontdek wat Antalya jou te bieden heeft. De oude stadsmuren en houten huisjes zijn echt prachtig! Er zijn ook genoeg terrasjes te vinden voor als je even wilt uitrusten.

Turkse Rivièra

De populairste regio onder de zonaanbidders is de Turkse Rivièra, in het zuiden van Turkije. Als je op zoek bent naar een luxe All Inclusive hotel voor een lage prijs, dan zit je hier aan het juiste adres. Alanya en Side zijn de populairste badplaatsen in de Turkse Rivièra. Alanya ligt het meest zuidelijk en heeft heerlijke, lange zandstranden. Bij de bruisende haven vind je winkels, restaurantjes en hippe clubs om ’s avonds uit te gaan. Side kent juist veel cultuur en is eigenlijk een groot openluchtmuseum. Er is een prachtige stadspoort, een Romeins theater en de Tempels van Athene en Apollo. Heerlijke stranden zijn hier ook te vinden.

Noord-Egeïsche Kust

Houd je van fijne stranden, eeuwenoude gebouwen en bruisende steden? Dan moet je naar de Noord-Egeïsche Kust. Dit is een kustgebied aan de Noordwestkant van Turkije en grenst aan de Egeïsche Zee. Voor het strand trek je naar een bruisende badplaats. Gümüldür is bijvoorbeeld echt een aanrader. Hier vind je een prachtig zandstrand en leuke winkeltjes en restaurants. Ook Özdere is heel leuk. Deze badplaats ligt dicht bij Kusadasi. Geniet aan de lange zandstranden en het helderblauwe water.

Zuid-Egeïsche Kust

De Zuid-Egeïsche Kust ligt juist aan de zuidwestkant van Turkije. Tijdens een vakantie in deze regio geniet je van de helderblauwe zee en langgerekte zandstranden. De steden zijn ideaal om wat cultuur op te zoeken. Wil je ’s avonds nog niet naar bed, maar heb je zin om uit te gaan? Ook dan zit je hier goed. Maak je vakantie helemaal af door het maken van excursies. Zo kun je bijvoorbeeld ook een dagje naar een Grieks eiland. Twee vliegen in één klap!

Dit moet je zien

Wat je echt moet zien zijn de sneeuwterrassen van Pammukkale. Sneeuw in Turkije? Jazeker! Hier stroomt al duizenden jaren kalkhoudend water uit de rotsmeren. Dit water vormt kalkterrassen en die zijn schitterend om te zien. Je vindt dit meer in het binnenland van Turkije, iets boven de plaats Denizli. Vroeger werd dit water door de Romeinen gebruikt om in te baden. Er werd gedacht dat kalkhoudend water een helende werking had.

De levendige stad Istanbul is ook werkelijk prachtig. Je vindt hier bijvoorbeeld de grootste overdekte markt ter wereld. Hier kun je uren ronddwalen tussen de steegjes en straatjes. Er zijn maar liefst 4 duizend winkels te vinden. Verder zijn er in Istanbul de mooiste moskeeën en kerken te vinden. De bekendste is de Hagia Sophia. Deze kathedraal is gebouwd in 360 n. Chr. Een aantal jaren later is het gebouw omgetoverd tot moskee.

Ken je het verhaal van Helena, koningin van Sparta, die verliefd werd op de Trojaanse koningszoon Paris die vertrokken naar Troje en de boze koning van Sparta die hen oorlog verklaarde? De Griekse Odysseus bedacht toen het paard van Troje. Dit houten paard werd geschonken aan de Trojanen als teken van overgave. Griekse soldaten verstopten zich in dit paard om binnen te sluipen en aan te vallen. Dit verhaal is wereldberoemd geworden. Inmiddels is er een constructie gemaakt van het paard van Troje, en jij kunt deze bewonderen in Turkije. Mega interessant!

Dalyan is een vissersdorpje, omgeven in de natuur aan rivier de Dalyan. Hier vaar je naar toe om een van de mooiste bezienswaardigheden van Turkije te bewonderen: de graftombes en koningsschatten van Dalyan. Er liggen hier ruïnes van een zeehaven die vroeger super belangrijk was. In de kliffen boven de rivier kun je ze zien zitten, de koningsgraven van Caunos. De graven waren vroeger bedoeld als rustplaats voor koning Caunos en zijn familie. Achter deze graven zat een neppe muur waar alle schatten begraven lagen! Als je hier vanaf het dorpje naartoe vaart, is het een schitterend gezicht om te zien.

Heerlijk bakken op het strand

Dalyan is een wat minder bekende badplaats, maar zeker niet minder mooi! Naast de schitterende koningsgraven vind je hier ook Iztuzu Beach. Dit fijne zandstrand is wel 5 kilpmeter lang en ligt uit een smalle landtong tussen de Dalyan-rivier en de Middellandse Zee in. Het vormt als het ware een barrière tussen de twee wateren. Het zand is prachtig wit, het water is helderblauw en de omgeving is tropisch. Wat het hier nog leuker maakt, zijn de Caretta Caretta schildpadden ie je tussen mei en oktober kunt spotten.

Aan de Lycischee Kust ligt de badplaats Ölüdeniz met Sun City Beach genoemd. Dit strand wordt vaak Blue Lagoon genoemd, omdat dit strand een rol speelde in een gelijknamige film. Het ligt tussen de prachtige bergen. Houd er wel rekening dat er gevraagd kan worden om een toegangsprijs. Dit is het wel helemaal waard. Zo wordt het strand mooi schoon gehouden.

Een strand dat iets bekender is, is Kleopatra Beach in Alanya. De naam komt van Cleopatra VII die dit strand zou hebben gekregen van haar Romeinse minnaar. Op dit lange zandstrand leg jij je handdoekje neer en kan je hem d hele dag laten liggen. Tussendoor neem je een hapje in de beachbar.