Zonvakantie naar Mexico

Zonvakantie Mexico

  • Tropische vakantie met een Spaans tintje
  • Ga o.a. voor levendig Cancún of Playa del Carmen
  • Maak kennis met de unieke Maya-cultuur
  • Waar je ook heen gaat; paradijselijke stranden!
  • Zekerheid van ANVR en SGR

Van onze partner Prijsvrij

870,00

Bekijk deze deal

Zie je de deal niet meer voor deze prijs, dan heb je de deal gemist

Welkom in Mexico

Droom weg in je hangmat onder de grote palmboom met uitzicht op de Golf van Mexico. Hoewel de stranden en resorts in Mexico heel aantrekkelijk zijn om de hele dag niks te doen, kun je er ook gewoon op uit gaan! Als je dan toch aan de andere kant van de wereld bent, kun je maar beter wat van het land gezien hebben. Mexico heeft een groot aanbod in zowel cultuur als natuur. Boek makkelijk een excursie vanuit je hotel.

Het klimaat in Mexico

In het noorden van Mexico is er een steppeklimaat, maar waarschijnlijk ben je op zoek naar het zuiden. In het zuiden van Mexico is het klimaat tropisch. Dat betekent veel zon, maar soms ook veel regen. Overdag is het gemiddeld 30 graden en ’s nachts koelt het af tot 20 graden.

De mooiste regio’s van Mexico

Cancún

De veelzijdige stad Cancún ligt op het oostelijke eiland Yucatán. In het ene deel van de stad zie je veel locals en in het andere deel vind je alle hotels en toeristen. De stranden in deze stad behoren tot de mooiste stranden van Mexico. Niet gek dus, dat deze plek zo populair is. Ook in de omgeving is er genoeg te ondernemen. De grotten die vol staan met water zijn prachtig om te zien bijvoorbeeld. Vergeet ook niet de Maya-piramides te bezoeken.

Playa del Carmen

Playa del Carmen staat voornamelijk bekend om de luxe hotels en resorts. Die zijn er ook zeker te vinden, maar de stad biedt veel meer dan dit! Vroeger was Playa del Carmen een kleinschalig vissersdorpje, maar daar is nu nog maar weinig van over. Toch proef je deze sfeer nog al te goed. Dat maakt het een hele gezellige plek om tijdens jouw vakantie te verblijven.

Puerto Vallarta

In het westen van Mexico ligt het stadje Puerto Vallarta aan de Baai van Banderas. In de nieuwe badplaats Nuevo Vallarta kom je helemaal tot rust. Hier zijn kilometers lange stranden en luxe resorts. Ga je liever naar een drukkere omgeving, dan kun je beter in Puerto Vallarta verblijven. Dit is het centrum van de stad, die een stukje levendiger is.

Bezienswaardigheden van Mexico

Chaak-Tun

Chaak-Tun bestaat uit meerdere grotten die op sommige plekken onder water staan. Op twee plekken is het water koud en helder genoeg om er te kunnen snorkelen. De grot ligt dicht bij het plaatsje Playa del Carmen. Deze bezienswaardigheid mag je dan ook zeker niet overslaan als je hier in de buurt verblijft.

Chichén-Itzá

Wanneer je in Mexico bent, mag je een bezoekje aan Chichén-Itzá niet overslaan. Het is een oude stad van de Maya’s waar je vandaag de dag vele piramides kunt vinden. Het ligt op het schiereiland Yucatán, in de buurt van Cancún, Playa del Carmen en Tulum. De bekendste piramide die er staat, is de piramide van Kukulcán, ook wel El Castillo genoemd. Deze tempel was volgens de Maya’s bestemd aan de god Kukulcán.

Tulum Ruïnes

Een halfuurtje bij Playa del Carmen vandaan, liggen de ruïnes van Tulum. Het is gebouwd tussen de dertiende en vijftiende eeuw en er is behoorlijk veel van over gebleven. Langs de oceaan is er een ruim gebied met tal van ruïnes overgebleven. Duik in de geschiedenis van de cultuur van de Maya’s en laat jezelf verrassen!

Riviera Maya

Langs de Caribische kust ligt de toeristische streek Riviera Maya. Deze plek staat bekend om de parelwitte zandstranden, maar ook de schitterende bouwwerken die de Maya’s hier hebben gebouwd. Tulum en Playa del Carmen liggen in deze streek. Ook vind je hier veel cenotes waar je kunt duiken en kun je er zeeschildpadden spotten!

Populaire badplaatsen en stranden

Playa Paraiso

Langs Riviera Maya ligt het prachtige strand Playa Paraiso. Het witte zand in combinatie met het kalme water, maken dit strand perfect om er een dagje te relaxen. Er zijn meerdere restaurants in de buurt waar je Mexicaanse specialiteiten kunt eten. Vergeet ook niet de bezienswaardigheden in de buurt te bezoeken.

Akumal Beach

Het is een bucketlist dingetje: zeeschildpadden spotten! Deze droom kun je waarmaken op Akumal Beach. Akumal betekent letterlijk ‘plek van de schildpadden’. Op het strand lopen ze dan ook gewoon rond. Niet alleen schildpadden, maar ook kleurrijke vissen leven hier. Snorkelaars zitten hier dus ook aan het juiste adres.

Playa Delfines

Een van de bekendste stranden in Mexico is Playa Delfines. Kilometerslange kustlijn zorgen voor genoeg ruimte voor iedereen. Het strand is prachtig wit en het uitzicht op de Caribische Zee maakt het plaatje compleet. Je kunt hier zelfs zwemmen met dolfijnen, hoe gaaf is dat! Duikers leven zich helemaal uit bij de Maya reef.

Isla Mujeres

Isla Mujeres ligt op een halfuurtje vanaf Cancún. Het mooiste gedeelte is aan de noordkant. Je kunt een dagje heen en weer met de auto, of verblijf er zelfs een paar dagen! Als je er naartoe gaat, blijf dan vooral even tot de avond. De zonsondergang is echt adembenemend.