Zonvakantie naar Italië

Zonvakantie naar Italië

  • Reis met de auto, of boek er een vlucht bij
  • Mooie meren & populaire kuststreken
  • Hét land voor fijnproevers
  • Prachtige steden uit de oudheid
  • Zekerheid van ANVR en SGR

Van onze partner Prijsvrij

97,00

Bekijk deze deal

Zie je de deal niet meer voor deze prijs, dan heb je de deal gemist

Last Minute naar Italië

Je kent Italië van de Toren van Pisa, het Colosseum in Rome en het prachtige Venetië. Hier kom je zonder twijfel de mooiste gebouwen van Europa tegen. Daar komt ook een heleboel cultuur bij kijken. Ook aan de zonnige kust is het genieten geblazen. De zee, meren en eilanden zorgen voor een onvergetelijke zonvakantie.

Welkom in Italië

Denk je aan Italië, dan denk je al snel aan pizza en pasta. Niet zo gek, het eten in Italië is ook heerlijk. Maar Italië is veel meer dan alleen eten. Nergens vind je meer cultuur dan hier. De eeuwenoude steden zitten er vol mee. Nog een reden om naar Italië op vakantie te gaan zijn de schitterende meren en populaire kuststreken. Ontdek de mooiste natuurgebieden, ga citytrippen op het vaste land of ga eilandhoppen op Sicilië of Sardinië.

Het klimaat in Italië

Italië is een super populaire zonbestemming. In het grootste deel van het land heerst een mediterraan klimaat. Dat betekent warme zomers en milde winters. In de zomer regent het bijna niet. Dat maakt de bestemming zo populair in de zomer. In het noorden heb je juist meer een zeeklimaat. Daar zijn zowel de zomers als de winters mild en valt er het hele jaar evenveel neerslag.

De mooiste regio’s van Italië

Toscane

Zeg je cultuur, dan zeg je Toscane. Hier leer je Italië pas echt kennen. Aan de Toscaanse kust zijn een aantal leuke badplaatsen. Ideaal voor strandliefhebbers. Bij deze regio geniet je van zon, zee en strand, maar ben je ook niet ver van populaire steden zoals Pisa. In het binnenland vind je juist uitgestrekte wijngaarden, historische kastelen en schilderachtige dorpjes. Het strand is hier wat verder weg, maar er zijn wel mooie meren waar je even kunt afkoelen. Voor een stedentripje ga je naar het populaire Pisa of de renaissancestad Florence.

Gardameer

Gek op cultuur maar wil je ook bij het water in de buurt blijven? Dan is een vakantie bij het Gardameer perfect. Het Gardameer is het grootste meer van Noord-Italië. Een vakantie aan het meer geeft jou natuur, cultuur en een heerlijk Italiaans zonnetje. Romeinen zijn vroeger begonnen met het bouwen van zomervilla’s en sinds dien is het hier heel populair gebleven. Voor watersporten zit je hier natuurlijk ook perfect.

Sicilië

In het zuiden van Italië ligt het schitterende Sicilië. Dit eiland is perfect voor ieder type vakantieganger. Het eiland is ongeveer net zo groot als België, dus is er genoeg te ontdekken. In het noorden van het eiland zie je vooral veel groen en in het westen vind je meer heuvels. Verder staat het eiland bekend om de vele citroen- en sinaasappelplantages en enkele vulkanen, waarvan de Etna de bekendste is. Durf jij deze te beklimmen?

Sardinië

Nog een zonnig eiland van Italië is Sardinië. Het subtropische klimaat en de heerlijke stranden zorgen voor een geslaagde zonvakantie. Ontdek de culturele steden, kleine dorpjes en levendige badplaatsen. Cultuur vind je vooral in het noordoosten bij Alghero. Door de aanwezigheid van restaurants, bars en boetiekjes is het er altijd levendig. Luxe vind je juist in het noorden van Sardinië. Hier is het landschap wat meer heuvelachtig. De populairste stad hier is Porto Cervo, met een super luxe jachthaven.

Adriatische Kust

Ben je op zoek naar zon, zee en strand? Dan past de Adriatische Kust goed bij jou. De keuze is aan jou: stap je in de auto of pak je het vliegtuig? Een van de bekendste badplaatsen is Rimini. Hier zijn kilometers lange stranden waar jij heerlijk kunt zonnen. Riccione is ook een leuke badplaats met goudgele stranden en sfeervolle beachclubs. Nog leuker, er is hier een groot waterpark in de buurt. Vergeet niet om ook wat van de omgeving te bekijken. In Rimini heb je bijvoorbeeld een prachtig historisch kasteel, Castel Sismondo. Maar ook de marmeren brug Ponte di Tiberio en de filmzaal Cinema Fulgo zijn wel een bezoekje waard.

Bezienswaardigheden van Italië

Venetië

Een van de meest herkenbare binnensteden van de wereld is die van Venetië. De kanalen met bruggen en gondels kenmerken deze stad. De stad is gebouwd in een lagune, waardoor er geen normale straten te vinden zijn. Al het vervoer gaat via kanalen. Je zou zo verdwalen in deze stad. Gelukkig kan je het Dogenpaleis met de ruim 100 meter hoge toren altijd terug zien.

Colosseum

Het Colosseum in Rome is een waar wereldwonder. Het is een amfitheater dat in de eerste eeuw gebouwd is. De constructie van de tribunes maakt dit gebouw zo bijzonder. Door de jaren heen heeft het Colosseum veel tegenslagen gehad, maar toch staat het gebouw nog stevig. Dagelijks komen wel duizenden toeristen kijken naar dit schitterende bouwwerk.

Toren van Pisa

Je kent hem wel: de scheven toren van Pisa. Dé plek om de meest toeristische foto ooit te maken. Wereldwijd is de toren mega bekend. Je zou bijna denken dat de toren expres scheef gebouwd is, maar niets is minder waar. Tijdens het bouwen stond de toren gewoon netjes recht, totdat ze bij de derde verdieping kwamen. Vanaf toen is de toren een beetje gaan kantelen. Ze hebben tijdens de bouw nog geprobeerd hier wat aan te doen, maar de toren bleef hellen. Inmiddels zijn er wel maatregelen getroffen waardoor de toren niet nóg verder scheef gaat staan.

Cinque Terre

Cinque Terre is een van de mooiste plekken van Italië. Dit zijn, zoals de naam ook zegt, vijf dorpen aan de kust van Italië. De vijf dorpen Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore zijn met elkaar verbonden via weggetjes. De kleurrijke huizen zijn gebouwd op aan de rotsachtige kust. Niet voor niets dat Cinque Terre op de Werelderfgoedlijst UNESCO staat. Om de plek echt goed te ontdekken, moet je eigenlijk minimaal twee dagen verblijven. Tussen de dorpjes door maak je de mooiste wandelingen.

Populaire badplaatsen en stranden

Calambrone Beach

Het strand van Calambrone ligt op een halfuurtje van Pisa, in Toscane. Dit is een van de mooiste stranden van Italië. Het is een langgerekt strand met fijn zand en veel toffe beachclubs. Hier vermaak je je de hele dag wel. Het ligt dicht bij Pisa en Livorno, dus is het geen straf om hier wat langer te verblijven.

Liscia Ruja

Liscia Ruja is zonder twijfel het mooiste strand van Sardinië. Het is het langste strand van het eiland. Daarom wordt het ook wel Long Beach genoemd. Het is een schitterend wit zandstrand. Het strand ligt in het kustgebied Costa Smeralda. Het gebied heeft deze naam gekregen, omdat het water een smaragdgroene kleur heeft. Sardinië kent nog veel meer mooie stranden, maar dit eindeloze strand springt er wel bovenuit.

Mattinata

In het oosten van Italië ligt het kleine plaatsje Mattinata. En Mattinata heeft een prachtig strand waar je zeker naartoe wilt. De ligging van dit strand is top. Het water is mooi helder wat zorgt voor een prachtige kleur. Om het strand heen zie je alleen maar rotsen. Wauw!

Tropea Beach

In het zuiden van Italië, bij Calibrië, ligt Tropea Beach. Dit prachtige strand ligt onder aan een rots. Dat maakt dit strand heel mooi en uniek. Als je vanaf het strand naar boven kijkt, zie je de kleurrijke huizen bovenop de rots staan. Steeds meer mensen vinden dit strand, maar het blijft een plaatje.