Deals in deze regio

In het noorden van Nederland is ontzettend veel te ontdekken.  Zoek de gezellige steden op die het noorden rijk is of ontdek de mooiste natuurgebieden. Ga je liever naar Friesland, Groningen of Drenthe?

Fryslan

In Friesland is er genoeg te doen. In de hoofdstad Leeuwarden is het namelijk altijd gezellig. Maar Friesland kent meer dan alleen Leeuwarden. Denk aan de 11 steden van Friesland: Sloten, Stavoren, Harlingen, Sneek, Hindeloopen, Bolsward, Dokkum, IJlst, Workum, Franeker en natuurlijk Leeuwarden. De steden in Friesland zijn zelfs kleiner dan dorpen! Dat zorgt ervoor dat er altijd een fijne sfeer hangt. Ook de natuurliefhebbers halen hun hart op in Friesland. Je vindt er volop duinen, veen en heide. En vergeet de nationale landschappen niet. Hier kun je de mooiste fiets- en wandelroutes volgen. Ontdek alles wat de natuur te bieden heeft. Spot vogels, dieren en de verschillende natuur. In Zuidwest Fryslân vind je dijken, dorpen en pittoreske steden, weidse meren en de bossen van Gaasterland. Dit is een gebied van de hoge stuwwallen. Dit gebied valt goed op door de kliffen aan de kust. De beroemdste klif is het Rode Klif bij Warns en is een historische plek. Ook als je houdt van watersporten is dit een ideale bestemming. In de Friese Wouden vind je elzensingels, houtwallen en pingo's. De perfecte bestemming om even een stukje te wandelen of een rondje te fietsen. Door verschillende bomen en sloten wordt in lange lijnen het gebied bepaald. Dit zijn de Dykswâlen.

Groningen

In Groningen ontdek je de polders, de natuur en de bruisende steden. In de studentenstad Groningen moet je echt geweest zijn. Maar denk ook aan de cultuur van de provincie of de mooie landschappen. Groningen heeft een aantal prachtige monumenten. De Martinioren bijvoorbeeld. In het centrum van de stad is het altijd gezellig. Hier kun je terecht voor een middagje shoppen, neem plaats op het terras op de Grote Markt of ontdek alle trekpleisters. Doordat Groningen een echte studentenstad is, heerst hier altijd een levendige sfeer. Bezoek ook eens De Oude Suikerfabriek of het Groninger Museum. Ook voor een stukje natuur kun je terecht in Groningen. Je vindt hier volop mooie natuurgebieden. Nationaal Park Lauwersmeer bijvoorbeeld. Het ligt op de grens met Friesland. Hier kun je volop vogels spotten, fietsen en wandelen. Ook verschillende grote grazers kun je hier spotten. De vestingstad Bourtange is ook een must see. In het stervormige dorp vind je grachten, dijken en middeleeuwse gebouwen. Absoluut een mooi gezicht! En ook enorm interessant voor wie wel geïnteresseerd is in wat geschiedenis.

Drenthe

De provincie Drenthe heeft nog veel kenmerken van vroeger. Je kent de hunebedden vast wel. Maar je vindt er ook vele mooie natuurgebieden en gezellige steden. In Assen is het altijd gezellig. Om de stad heen ligt een stukje prachtige natuur. In de binnenstad kun je terecht voor een hapje en drankje op een van de gezellige terrassen. Meer een cultuurliefhebber? Breng een bezoekje aan het Drents Museum. Coevorden is de oudste plaats van Drenthe. Hier zijn vroeger prachtige huizen, kerken en een kasteel gebouwd. Kasteel Coevorden is ook het enige kasteel van Drenthe. Leuk om te bezoeken! Coevorden is een vestingstad, wat zorgt voor een stervormige vorm. Het authentieke Dwingeloo is ook een favoriet. Hier heb je prachtige natuur. 30% van de stad bestaat zelfs uit bos. Vergeet ook niet om Nationaal Park Dwingelderveld te bezoeken. Ruim driekwart van dit gebied bestaat uit bos, heide, water en veen. Vooral in het voorjaar is het hier prachtig. De Toren van de Sint Nicolaaskerk moet je ook gezien hebben. Deze toren heeft namelijk een ui-vorm. Zeg je Emmen, dan zeg je Wildlands Adventure Zoo. Hier maak je in één dag een wereldreis langs de jungle, de savanne en de woestijn. Verder kun je in Emmen terecht in winkelcentrum de Weiert als je zin hebt om te gaan winkelen. Dit is het grootste overdekte winkelcentrum van Noord-Nederland.