Deals in deze regio

Vijf Waddeneilanden, dat betekent vijf keer genieten.

De Waddeneilanden
Meer dan 10.000 jaar geleden waren de Waddeneilanden enkel nog zandplaten. Deze zandplanten waren in de loop der jaren ontstaan uit zand dat van de bodem van de zee naar de kust werd verplaatst, met dank aan eb en vloed. Door het opgewaaide zand zijn deze zandplaten veranderd in duinen. Deze duinen hebben ervoor gezorgd dat er vast land was om op te leven en hebben de eilanden bewoonbaar gemaakt. Vroeger was dit nog redelijk ruig vanwege de omstandigheden, tegenwoordig is het heerlijk vertoeven op de eilanden. In totaal telt Nederland vijf bewoonde Waddeneilanden: Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Deze Waddeneilanden staan bekend om hun prachtige natuur en kilometerslange stranden. Uiteraard zijn er ook een aantal verschillen op te noemen tussen de Waddeneilanden. Hierbij kun je denken aan het inwoneraantal, het verschil in oppervlak en het verschil in aantal monumenten. Daarnaast is er ook een wezenlijk verschil op te noemen als het gaat om het gebruik van auto’s. De eilanden Vlieland en Schiermonnikoog zijn namelijk geheel autovrij. Tot slot beschikt Nederland ook nog over 3 Waddeneilanden, welke niet bewoond worden: Griend, Rottumerplaat en Rottumeroog. Ondanks dat er geen mensen op deze eilanden wonen, worden de ontwikkelingen wel nauw in de gaten gehouden.
Wist je dat…
  • De Waddenzee sinds juni 2009 tot UNESCO-Werelderfgoed behoort? Dit maakt het Waddengebied tot één van de grootste beschermde natuurgebieden van Nederland.
  • De Waddenzee eb en vloed elkaar om de zes uur laat afwisselen? Hierdoor vindt er een grote verandering in het landschap plaats, die je met je eigen ogen kunt bijwonen.
  • Er in het waddengebied meer dan 10.000 verschillende dieren en planten leven? Deze zijn zowel op het land als in het water te vinden.
  • Het Waddengebied langs de kust van Nederland, Duitsland én Denemarken loopt?
  • Er in totaal 45 Waddeneilanden bestaan? 25 van deze 45 Waddeneilanden zijn bewoond. Nederland beschikt over 5 bewoonde en 3 onbewoonde Waddeneilanden.
Wat te doen op de Waddeneilanden
De Waddeneilanden hebben jou veel te bieden gedurende jouw vakantie. Zo zijn er verschillende bezienswaardigheden en rijksmonumenten te bewonderen per eiland. Daarnaast zijn er ook voldoende musea en aquaria te vinden waar je veel over de geschiedenis kunt leren en kennis kunt maken met verschillende dier- en plantsoorten. Nog niet helemaal overtuigd? Dan hebben wij nog een viertal mogelijkheden voor jou opgesomd:
  • Drenkelingenhuisje (Vlieland). De naam verklapt de oorspronkelijke functie al, namelijk het opvangen van reizigers die een schipbreuk hadden geleden.
  • Het Groene Strand (Terschelling). Dit strand is anders dan de stranden die wij gewend zijn. Dit strand is gelegen tussen de oude hoge duinen die het dorp beschermen tegen de westerstormen en de jonge duinen op de Noordsvaarder.
  • Museum Kaap Skil (Texel). Duik in de geschiedenis en ontdek alles uit de avontuurlijke wereld van de VOC tot bijzondere schatten. Luister naar stoere verhalen in de juttersschuur en waan je in de tijd van toen. Ook kun je je kennis verbreden als het gaat om de onderwaterwereld. Zo kun je bijzondere vondsten uit scheepswrakken ontdekken en wellicht zelf ook een duik nemen in het diepe.
  • Vuurtoren Brandaris (Terschelling). Vuurtoren Brandaris, een rijksmonument sinds 1965, is één van de oudste vuurtorens van Nederland en wordt sinds 1594 gebruikt door zeelieden.
Tot slot kunnen de actievelingen hun hart ophalen in de natuur aan de hand van verschillende fiets- en wandeltochten over de Waddeneilanden. Er zijn verschillende tochten ontwikkeld die jou langs de mooiste delen van de eilanden laten gaan. Daarnaast is het ook mogelijk om te gaan eilandhoppen! Aan de hand van een uitgestippelde tocht kom jij langs de verschillende Waddeneilanden van Nederland. Gaaf toch?
Eten & drinken op de Waddeneilanden
Voor heerlijk lunchen of culinair dineren ben je op de Waddeneilanden zeker op het juiste adres. Alle eilanden beschikken over goede lunchrooms restaurants met eigen sfeer en karakter, op de meest uiteenlopende locaties. Of je nou op zoek bent naar een snelle snack, een culinair hoogstandje of een verrassende visspecialiteit, het is allemaal binnen handbereik op de Waddeneilanden!
Overnachten op de Waddeneilanden
Een bezoek brengen aan één van de of alle Waddeneilanden, is onmogelijk in één dag tijd. Speciaal daarom hebben wij voor jou een aantal hoteldeals klaarstaan. Zo kun jij heerlijk ontspannen een bezoek brengen aan de Waddeneilanden zonder dat je hoeft te haasten! Neem snel een kijkje en boek jouw verblijf vandaag nog.

Hotels