Fletcher Hotel-Paleis Stadhouderlijk Hof

Hofplein 27, 8911 HJ Leeuwarden

Het monumentale pand kent een rijke historie

Laagste prijsgarantie al vanaf

38,00

Bekijk deze deal

Zie je de deal niet meer voor deze prijs, dan heb je de deal gemist

Fletcher Hotel-Paleis Stadhouderlijk Hof

Hofplein 27

8911 HJ Leeuwarden

Leeuwarden

Fletcher Hotel-Paleis Stadhouderlijk Hof

In het stadshart van de Friese hoofdstad Leeuwarden ligt Fletcher Hotel-Paleis Stadhouderlijk Hof. Het monumentale pand kent een rijke historie en is tot 1971 in het bezit geweest van de Koninklijke familie. De hotelkamers zijn vorstelijk ingericht, waardoor wij een sprookjesachtig verblijf kunnen garanderen. Het paleis is in het trotse bezit van 78 comfortabele hotelkamers, waarvan drie bruidssuites met hemelbed en jacuzzi. Daarnaast beschikt Fletcher Hotel-Paleis Stadhouderlijk Hof over een sfeervol à la carte restaurant genaamd Us Heit, wat een Fries term is voor onze vader, en een hoftuin met terras. Het hotel is tevens toegankelijk voor mindervaliden en is rolstoelvriendelijk.

Vanuit het hotel loop je zo het historische centrum van Leeuwarden in. De historie is terug te zien aan de eeuwenoude straten, gevels en monumentale panden. Daarnaast zijn er in Leeuwarden vele winkels, terrassen, theaters en bioscopen te vinden. Kortom, er is genoeg te zien en te beleven in Leeuwarden!

Net als het hotel, straalt dit historische en sfeervolle restaurant romantiek uit. Neem plaats en laat je meenemen op een culinaire reis vol hoogtepunten. De gerechten die worden geserveerd, worden bereid met streek- en seizoensgebonden ingrediënten. Aan de voormalige balzaal grenst een zonnige serre, waar het ontbijt geserveerd wordt. De ideale manier om de dag te beginnen! Op zonnige dagen is de hoftuin een echte aanrader, geniet hier met een hapje en een drankje op Koninklijke wijze.

Hotelkamers

Het hotel heeft 78 comfortabele kamers die van alle gemakken zijn voorzien. Naast de tweepersoonskamers beschikt het Hotel-Paleis ook over koninklijke suites.

Omgeving

Leeuwarden is een compacte en gezellige stad vol leven. Het centrum biedt een diversiteit aan musea, terrasjes, winkels, theaters, bioscopen en cafeetjes: voor verveling is hier geen plaats! Winkelen kun je onder andere in de leukste winkelstraat van Nederland. Wandel door het oude stadshart en raak geïnspireerd door vele monumenten, kerken, straten met een eeuwenoud karakter, schilderachtige grachten en de Friese literatuur die hier letterlijk op straat ligt. En wat denk je van het prachtige Friese landschap in natuurgebied de Grutte Wielen vol met prachtige waterpartijen en bossen?

Tips

  • Loop de poëzieroute in Leeuwarden
  • Ontdek Leeuwarden per boot en maak een tocht door de grachten
  • Loop de Monumenten-, Nassau- of de Museumroute en ontdek het echte Leeuwarden
  • Wandel door het stadspark de Prinsentuin
  • Bezoek de Friese Beerenburg Distilleerderij in Sneek
  • Ontdek de rijke historie en bezoek het Fries museum te Leeuwarden