Waarom jij echt op citytrip naar Leiden moet

Als je aan Leiden denkt denk je waarschijnlijk aan de studentenstad van Nederland. Maar wist jij dat het ook een super leuke stad is om te ontdekken tijdens een citytrip? In Leiden ontdek je tal hippe koffietentjes, heerlijke restaurants en kan je helemaal los gaan met shoppen in schattige boetiekjes.

In de zomer kan je deze ontdekkingstocht ook nog eens doen over het water. Vaar via de grachten van Leiden langs alle bezienswaardigheden van deze historische stad. Na een weekend in Leiden weet je gelijk waar de bijnaam “De Stad van Ontdekkingen” vandaan komt.

Leiden is de stad waar iedereen zich thuis voelt, bent je een liefhebber van cultuur en geschiedenis? Dan is Leiden jouw stad! Ga je liever shoppen? Ook dan is Leiden jouw stad. Tal van leuke winkelstraten, natuurlijk met grote winkels als Sting en Flying Tiger. Maar ook tal van speciaalzaken en boetiek winkels.

De basis van je citytrip in Leiden

In Leiden is genoeg te beleven, 1 dagje is daarom eigenlijk niet genoeg. Als basis van je citytrip in leiden verblijf je in het centraal gelegen Fletcher Wellness-Hotel Leiden. Dit hotel ligt in het centrum en is zeer gemakkelijk per auto of OV te bereiken. Na een heerlijke actieve dag kom je hier lekker tot rust in de Blue Wellness. Dit uitgebreide wellnesscentrum bevindt zich op de 11e etage en geeft je tijdens het ontspannen een uniek uitzicht over de stad!

”Echt ontspannen met het mooiste uitzicht van de stad.”

BLUE Wellness Leiden

Echt ontspannen met het mooiste uitzicht van de stad? Als je overnacht in het Fletcher Hotel Leiden boek dan ook meteen een entree voor de Wellness. De Wellness bevind zich op de 11e etage en dat zorgt voor een uniek panoramisch uitzicht over Leiden vanuit de verschillende faciliteiten. De BLUE Wellness resorts staan bekend om jun luxe, het zal u dan ook aan niets ontbreken.

De Leidse Waag

De Leidse Waag is een rijksmonument en vind je middenin het centrum aan de Aalmarkt. Het is gebouwd in 1657 en ontworpen door Pieter Post. De Plek van de Waag is strategische gekozen op de plek waar de drie wateren: de Mare, de Oude Rijn en de Nieuwe Rijn elkaar kruisen. In de middeleeuwen gaf het hebben van een Waag de stad Leiden het waagrecht. Met dit recht konden de handelaren worden verplicht hun waren te laten wegen.
Tegenwoordig wordt de Leidse Waag nog volop gebruikt, niet meer als waag maar als café en restaurant. Het restaurant heeft een huiselijke inrichting en voelt daarom echt als een 2e thuis. Met een heerlijke lunch of diner maak je hier een ware reis door de tijd.

De Pieterskerk

Eén van de meest iconische kerken van Leiden is de Pieterskerk. De kerk bereik je eenvoudig te voet via de winkelstraat. De ingang is in het café, na het betalen van entreegeld kom je welkom in deze in de 12e eeuw gebouwde kerk, een echte must voor de geschiedenis liefhebber. In deze kerk wandel je letterlijk door de geschiedenis heen, waar jij loopt hebben ook Floris V, Rembrandt, John Quincy Adams, Winston Churchill, Nelson Mandela en prinses Beatrix gelopen.

De Pieterskerk in vandaag de dag nog steeds een belangrijke plek voor Leiden. Naast de eeuwen oude geschiedenis die hier leeft, wordt het tegenwoordig ook gebruikt als evenementen centrum. Benieuwd naar de evenementen tijdens jouw verblijf? Bekijk hier de agenda.

Burcht van Leiden

Midden in de stad vind je de oudste nog bestaande burcht van Nederland. De burcht is één van de meest prominente monumenten van de stad, een wandeling over de 6 meter hoge muren geeft je een geweldig uitzicht over de stad.

Je citytrip naar Leiden kan niet zonder een bezoekje aan deze historische plek. Na een heerlijke wandeling en wat prachtige plaatjes te hebben geschoten is een bezoek aan het Populaire Brucht restaurant de ideale manier om even tot rust te komen.

Leukste aan deze tip? De burcht is gratis toegankelijk voor iedereen!

De Botermarkt

Ben je in het weekend in Leiden? Ga dan zeker op zaterdag naar de Botermarkt langs de Nieuwe Rijn gracht. Een echte markt waar je de beste koopjes kunt scoren! Op deze plek krijg je echt even het vakantiegevoel. De markt is groot genoeg om lekker actief je dag mee te beginnen!

 

”Misschien wel het leukste restaurant van Leiden.”

PACO CIAO

Misschien wel het leukste restaurant van Leiden

PACO CIAO het restaurant wat als pop-up restaurant in de winter zich heeft gevestigd in Leiden, uiteindelijk heeft dit tot de zomer geduurd. Gelukkig voor ons, het succes was zo groot dat het restaurant weer zijn deuren heeft geopend, YES!

Een bezoek aan Paco Ciao is een unieke ervaring en mag zeker niet ontbreken tijden je citytrip in Leiden. Ik kan niks verklappen maar je avond vol verwondering begint bij de entree. Eenmaal binnen word je verwelkomt door het bohemian chic interieur, het is een plaatje en over elk detail is nagedacht. Het romantische sfeertje in het restaurant nodigt uit om eens lekker een avondje te tafelen. Voordat je aan de kaart begint kijk je, je ogen uit!

Het eten is heerlijk en goed betaalbaar. De kaart is gevarieerd en biedt keuze voor ieder zijn smaak. Tussen de gangen door krijg je mooi even de tijd om alle details op je in te laten werken.

Je vindt het restaurant op de Stationsweg. Reserveer wel je tafel, zo grijp je niet mis, reservering kan via de site.

Last Minute

Van der Valk Suite

Ontdek Nederland

Nederland

Nederland heeft zó ongelooflijk veel mooie plekken. Wij bewijzen op deze pagina dat je helemaal niet naar het buitenland hoeft om het ultieme vakantiegevoel te beleven. Wij hebben de meest adembenemende en fijnste regio’s verkend en voor jou op een rijtje gezet. Ook kun je per regio de beste hotels of andere accommodaties vinden.