Rotterdam: een bruisende stad waar je geweest moet zijn

Een stedentrip in Nederland de moeite waard? Absoluut! Voor een stedentrip naar Rotterdam kan je zeker minimaal twee volle dagen uittrekken. Er is zoveel te doen en te zien! Via een bevriende Rotterdammer kregen wij te horen dat Rotterdam steeds populairder is bij toeristen en dat de stad inmiddels New York aan de Maas wordt genoemd. Na het ontvangen van een lijst met tips beginnen wij aan onze stedentrip Rotterdam.

Vrijdag

Op vrijdag rond de klok van 1 komen wij met de trein aan op centraal station Rotterdam. Het station is gelijk al een blikvanger voor ons, wat mooi! Het station is helemaal vernieuwd en in 2014 door onze Koning officieel geopend. Nadat we wat foto’s maken is het tijd om op zoek te gaan naar de juiste tram, er rijden er zo veel! Het leuke aan het nemen van de tram is dat je al veel van de stad kunt zien gedurende de reis. Ook is het mogelijk om onder de grond te reizen, Rotterdam beschikt namelijk over een heel groot metro netwerk.

Het station is gelijk al een blikvanger voor ons, wat mooi!

De Water taxi
Eén van de tips die wij op ons lijstje hebben staan, is het ontdekken en vervoeren door middel van een water taxi. Eenmaal aangekomen op de juiste bestemming stappen we uit de tram en nemen we, voor maar €4.50 per persoon, de water taxi naar ons hotel. Het uitgekozen hotel beschikt over een eigen water taxi halte, dit zorgt ervoor dat wij de water taxi optimaal kunnen ervaren. Wat een gave tocht! Het vervoeren door middel van een water taxi is echt een must tijdens jouw stedentrip in Rotterdam.

Tijdens de oriëntatie voor onze stedentrip naar Rotterdam, zijn we op zoek gegaan naar een uniek hotel. Na wat zoeken op het internet kwamen wij uit bij de SS Rotterdam, dit is een cruiseschip uit 1959 wat diende als lijndienst voor de Holland-Amerika lijn. De SS Rotterdam is sinds 2010 een Hotel-Restaurant en het lijkt op de love boat, écht een aanrader. Het schip kan niet meer varen en ligt vast op zijn mooie plek. Benieuwd naar de historie van dit unieke hotel? Klik dan hier. Een leuk weetje om af te sluiten: Weet jij waar SS voor staat? Dit is de afkorting voor Stoom Schip.

Onze eerste avond uit eten
Vanuit onze mooie hotel kamer bestellen wij een Uber richting De Witte de Withstraat, dit is een levendige uitgaansstraat in Rotterdam met cafés, restaurants, kunstgaleries, diverse winkels en monumenten. Nadat we ons eerste biertje hebben gedronken in Café de Witte Aap (het beste café van Rotterdam.. Volgens internet) gaan we naar Restaurant Dertien aan de Schievest. Dit is een heel leuk restaurant met verschillende soortenhapjes en fushion food. De bediening is er enorm gezellig en alle speciale gerechten worden goed uitgelegd en geserveerd met bijpassende wijnen. Een absolute aanrader! Na deze drukke dag vertrekken wij richting de Erasmus Brug om vervolgens de water taxi terug naar ons hotel te nemen.

Zaterdag

Zaterdag staan we vroeg op en genieten we van een heerlijk ontbijtbuffet. Vroeg opstaan is een must om een dag lang op pad te kunnen gaan en veel te kunnen zien. Wij huren fietsen (e-bikes) om de prachtige stad Rotterdam te kunnen verkennen. Vooraf hebben we een route gemaakt en gelukkig is het prachtig weer om deze route per fiets te kunnen ontdekken.

Tijdens onze fietstocht fietsen kwamen we langs de Food Factory op Katendrecht, hier stoppen we om even naar binnen gegaan. De Food Factory is een vers markt die je gezien MOET hebben! Er hangt een hele relaxte sfeer en er is veel te zien en te beleven. Na ons bezoek vervolgen wij onze route. We fietsten over een brug met slotjes, net zoals je deze in Frankrijk tegenkomt. Leuk om dat ook in Nederland te zien! Na de brug met de slotjes, fietsen we natuurlijk ook over de Erasmus Brug (dé eyecatcher van Rotterdam) en zo over de Boompjes (dit is de weg langs de maas en de mooie skyline).

Op de Boompjes in Rotterdam wapperen alle vlaggen van de Verenigde Naties. We vervolgen onze route naar de Oude Haven, een gezellige hotspot met verschillende terrasjes en oude boten. We besluiten te gaan lunchen bij een hippe cocktail bar genaamd “Strockholm”. Na een heerlijk lunch is het weer tijd om verder te gaan. Onze volgende bestemming is de Markthal. Eenmaal aangekomen bij de Markthal kijken wij onze ogen uit, wat is het plafond toch een kunstwerk. Eigenlijk heb je geen tijd om hier wat te kopen, je kan uren kijken naar het plafond en de mensen om je heen. Op het plein vóór de Markthal zijn ook de kenmerkende kubus woningen en de bibliotheek te vinden. Stuk voor stuk imposant gebouwen en enorm groot, we gaan snel even een kijkje nemen.

Vanuit de bibliotheek gaan we door naar de Laurens kerk. Deze kerk is één van de weinige gebouwen die na de tweede wereldoorlog nog overeind stond, erg indrukwekkend! We lopen naar binnen en kijken onze ogen uit. Wat een rust binnen en wat imposant allemaal. Ons zicht valt op een groot pijporgel, zeker een bezichtiging waard. Ondertussen beginnen we behoorlijk op te schieten met ons lijstje, al hebben we ook nog veel punten af te vinken. We willen nóg meer zien en ervaren, dus besluiten wij om ons verblijf in Rotterdam te verlengen met één dag. Yes, nog meer genieten!

De beste ijssalon
Van onze bevriende Rotterdammer hebben wij te horen gekregen dat de beste ijssalon van Nederland zich op de Meent in Rotterdam bevindt. De Meent is een gezellige winkelstraat met luxe winkels, restaurants en barretjes. Deze winkelstraat is enkel één minuut bij de Laurens kerk vandaan, dus besluiten wij om een ijsje te gaan scoren. Er staat een enorme rij, dit wekt bij ons het vertrouwen dat we daadwerkelijk voor de beste ijssalon van Nederland staan. Gedurende de wachttijd krijg ik de tip van een aardige mevrouw om te kiezen voor Oma’s appeltaart. Dat laat ik me geen twee keer vertellen en mijn keuze is gemaakt. En wat voor keuze! De smaak is gelijk mijn lievelingssmaak geworden. Hopelijk verkopen ze deze smaak in de toekomst in heel Nederland!

Onze Rotterdamse vriend is een echte Feyenoord supporter en weet veel ins en outs als het gaat om de beste restaurants onder de Feyenoord spelers. Als tip krijgen wij te horen dat wij absoluut langs een Italiaans restaurant moeten omdat het eten daar voortreffelijk is! Met tramlijn 4 vertrekken wij richting Hillegersberg. Hillegersberg is een wijk in Rotterdam met veel mooie en grote villa’s. Tijdens een rit in de tram kun je dit zien en lekker om je heen kijken. Vooral op de Straatweg kijken wij onze ogen uit naar de mooie auto’s en grote huizen.

Wat een fijne sfeer hangt er hier, we zijn ontzettend blij met de ontvangen tip.

Ondertussen zijn wij gearriveerd in de Bergse Dorpstraat, een gezellige straat met verschillende soorten winkels. Tussen deze winkels tref je Restaurant La Salute, ons Italiaanse adres voor vanavond. We stappen naar binnen en zien dat het er al gezellig druk is. We worden ontvangen door een aardige man, later blijkt dit de Italiaanse eigenaar Libero. We schuiven aan tafel en ontvangen in korte tijd wat brood met smeersels en olijven. Onze drankjes volgen snel én dat terwijl heel de zaak vol zit.. Top geregeld! In heel het restaurant hangen foto’s en shirts van sporters, erg leuk om te zien. Als voorgerecht nemen wij de antipasto Misto en bruchetta.. Onwijs lekker! Als hoofdgerecht kiezen wij voor de Filetto Tartufo en Filetto al Pepe Verde, beide geadviseerd door de eigenares Lisette, die ook een gezellig praatje bij ons komt maken. Wat een fijne sfeer hangt er hier, we zijn ontzettend blij met de ontvangen tip. Nadat we een Limoncello drinken, die we gratis kregen aangeboden, komt er helaas een einde van deze leuke avond. We bellen een Uber en vertrekken weer terug naar ons hotel, ondertussen genieten we in de Uber van de prachtige skyline.

Zondag

Ondertussen is het alweer zondag, onze laatste dag. We staan op en schuiven aan tafel om voor de laatste keer van het ontbijtbuffet te genieten in het hotel. Onze maag is vol, pakken onze spullen en vertrekken richting de Spido. De Spido staat ook wel bekend als Rotterdams bekendste rondvaartbedrijf. We kiezen voor een rondvaart van €15,00 per persoon die ons de havens van Rotterdam laat zien. Erg indrukwekkend, die enorm grote schepen! Na een tijdsduur van ongeveer 1,5 uur is er helaas een einde gekomen aan de rondvaart. Voordat we terug naar huis rijden, willen we graag nog even naar De Meent voor een heerlijke lunch. We kijken op onze checklist en zien daar Wijnbar 108 staan, Wij wilde nog graag even naar de meent om te lunchen voordat we weer terug naar huis gaan. Op onze lijstje stond wijnbar 1NUL8, een hip café met heerlijk eten en wijn. We lopen naar binnen en bestellen beide een wijntje. Tijdens het wijnen bespreken we de hoogtepunten van onze citytrip en strepen we onze checklist verder af. We hebben helaas nog niet alles kunnen zien en doen, maar gebruiken de resterende tips graag voor een later moment. Wij komen zeker nog een keer terug naar het mooie Rotterdam!

Afvinklijst Rotterdam

Benieuwd naar de lijst van de bevriende Rotterdammer? Je vindt ‘m hier:

De Kuip
De Markthal
Koopgoot
Laurens kerk
De Meent
Water Taxi
SS Rotterdam
Hotel New York
Fiets Maastunnel
Food Factory Katendrecht
Jordy’s Bakery
La Salute
Hillegersberg
Erasmusbrug
Witte de With
Kubus woningen
Oude Haven
Spido Rondvaart
Kunsthal Rotterdam
Museum Boijmans van Beuningen
Maritiem Museum Rotterdam

Last Minute

Van der Valk Suite

Ontdek Nederland

Nederland

Nederland heeft zó ongelooflijk veel mooie plekken. Wij bewijzen op deze pagina dat je helemaal niet naar het buitenland hoeft om het ultieme vakantiegevoel te beleven. Wij hebben de meest adembenemende en fijnste regio’s verkend en voor jou op een rijtje gezet. Ook kun je per regio de beste hotels of andere accommodaties vinden.