Heerlijk vertoeven op de Veluwe

De Veluwe

Wanneer het over de Veluwe gaat, zal iedereen weten waar het over gaat. Of er op z’n minst een beeld over kunnen vormen. Zo was het bij mij ook. Een beeld kon ik me er over vormen door alle mooie plaatjes en filmpjes die ik steeds tegenkom. Maar ik was er nog nooit geweest. Stiekem schaamde ik me daar toch wel een beetje voor. Het op één na grootste natuurgebied van Nederland en ik was daar nog nooit geweest, daar moest snel verandering in komen!

En of daar verandering in gekomen is. In oktober 2020 stond mijn bezoek aan de Veluwe te wachten. Bepakt en volgeladen ben ik samen met mijn vriend vertrokken uit het zonnige en gezellige Brabant, op naar de Posbank, want daar zou onze route starten. We kwamen aan op een drukke parkeerplaats, blijkbaar hadden we een drukke dag uitgekozen. Al heb ik daar nog wel lichte twijfels over. Naar mijn idee is het altijd druk bij de Veluwe. Bij de Posbank heb je een bezoekerscentrum waar alle nodige informatie te vinden is over verschillende routes door de Veluwe. Ook is het mogelijk om daar fietsen of zogeheten E-choppers te huren, een gemakkelijke manier om de grote Veluwe te doorkruisen. Na lang twijfelen hebben wij besloten om de Veluwe al wandelend te verkennen. Zo kon mijn nieuwe camera toch het beste getest worden.

WAUW! Mijn zicht bestond uit prachtige paarse heide, een zandpad en verschillend groene bomen.

 

Onze route startte met een stuk door de bossen. Voor mij oogde dit gek omdat mijn verwachtingen en beelden van de Veluwe heel anders waren dan wat ik op dat moment zag. ‘Geduld is een schone zaak’, zeggen ze altijd en dat was in dit geval ook zeker zo. We naderden het einde van de route door de bossen en kwamen aan bij een open vlakte. WAUW! Mijn zicht bestond uit prachtige paarse heide, een zandpad en verschillende groene bomen. Voor even waande ik mij in het buitenland want de hoeveelheid heuvels voelden niet vanzelfsprekend aan. Ik greep mijn nieuwe camera uit mijn tas en begon met het schieten van een aantal foto’s. Het is maar goed dat ze tegenwoordig geen rolletjes meer in de camera’s stoppen, maar dat het digitaal gaat. Anders stond die na 5 minuten al vol.  Ik raakte niet uitgekeken op al het moois wat er te zien was. Het pad volgde tot een nieuw bezoekerscentrum. Hier werden verschillende dranken en versnaperingen verkocht en was de mogelijkheid om even te gaan zitten. Niet verkeerd na zo’n lange wandeling.

Met een cappuccino in de hand vervolgden wij onze route. Opnieuw liepen we over het zandpad langs de prachtige paarse heiden, schitterend! Ik kan me voorstellen dat je tijdens het lezen niet net zo enthousiast wordt als ik was, maar ik kan je verzekeren dat het de moeite waard is. Alle verwachtingen zullen worden overtroffen en ook jij zal de Veluwe aan iedereen aanraden. Misschien spot je zelfs wel de Big Five van de Veluwe: de Schotse hooglander, de ree, het edelhert, het wilde zwijn en de vos. Ik had dat geluk helaas niet, een goede reden om nog een keertje terug te gaan.

Fletcher Landgoed Hotel Avegoor

Na ons bezoek aan de Veluwe vertrokken wij richting ons hotel om lekker een nachtje in de watten te worden gelegd. Onze keus was gevallen op het sfeervolle Fletcher Landgoed Hotel Avegoor, een prachtig hotel gelegen in Ellecom. Mede dankzij de ligging van het hotel en de vele positieve beoordelingen besloten wij dat dit een geschikt hotel voor ons zou zijn. Bij aankomst werden wij vriendelijk te woord gestaan door de baliemedewerkster en ontvingen wij de sleutel van onze kamer. Na onze spullen in de kamer te hebben gezet en de kamer vluchtig te hebben verkend, besloten wij het hotel te ontdekken.

Onze keus was gevallen op het sfeervolle Fletcher Landgoed Hotel Avegoor, een prachtig hotel gelegen in Ellecom.

 

Onze eerste ervaringen met onze hotelkamer waren positief en zo ook de ervaringen met de rest van het hotel. Het restaurant was sfeervol en prachtig, er was een zwembad mét sauna aanwezig en ook de hotelbar was ontdekt. Luisterend naar onze knorrende magen besloten wij meteen aan te schuiven in het restaurant, waar wij een tafel voor twee gereserveerd hadden. We werden keurig verwelkomt door het personeel en naar onze tafel geleid. Eenmaal aan tafel ontvingen wij de menukaarten en werd ons gevraagd wat wij wilden drinken. Mijn vriend en ik zijn niet erg origineel en kiezen dan ook vaak precies dezelfde gerechten van de menukaart. Ook dit keer was het raak en kozen wij beiden als voorgerecht voor de carpaccio met als hoofdgerecht de gegrilde zalmfilet. Héérlijk! We genoten beiden enorm van de gekozen gerechten, absoluut een goede keus. Na het toetje te hebben gegeten (voor mij chocolademousse en voor hem crème brûlée) zijn we teruggekeerd naar de hotelkamer om onze zwemkleding aan te trekken.

Tijdens onze verkenningstocht waren onze ogen gevallen op het prachtige zwembad. In de tijd dat wij onze overnachting hadden (oktober) was het herfst en was het niet vanzelfsprekend dat je zou kunnen zwemmen. Wij waren dan ook maar al te blij dat we een heerlijke duik (niet letterlijk: duiken mocht niet in dit zwembad) konden nemen in dit zwembad. Na een paar keer op en neer te hebben gezwommen en 5 minuten in de sauna te hebben gezeten, besloten wij terug te keren naar de hotelkamer. Een dag met veel nieuwe indrukken was ten einde gekomen en het was tijd om lekker in bed te duiken.

Uitgeslapen en wel werden we wakker in het prachtige Fletcher Landgoed Hotel Avegoor. Tijd om onze spullen alvast in te pakken zodat we al voorbereid aan het ontbijt zouden zitten. Eenmaal beneden werden we, net als de avond daarvoor, netjes begeleid naar onze tafel. Het ontbijtbuffet stond al klaar en we konden met ons bordje aansluiten om ons maagje vol te gaan eten. Croissantjes, witte bolletjes, fruit, yoghurt, vleeswaren, kaas, er was van alles te vinden om er een aangenaam ontbijt van te maken. Daarnaast werd er uiteraard ook koffie en thee geschonken, waarbij er voor de liefhebber ook nog sinaasappelsap klaar stond. Je kunt wel begrijpen dat wij heerlijk genoten hebben van ons ontbijt. Een goede vulling voor een hele dag in dierentuin Burgers Zoo, een absolute tip als je in de buurt van de Veluwe bent en prima te combineren!

Last Minute

Van der Valk Suite

Ontdek Nederland

Nederland

Nederland heeft zó ongelooflijk veel mooie plekken. Wij bewijzen op deze pagina dat je helemaal niet naar het buitenland hoeft om het ultieme vakantiegevoel te beleven. Wij hebben de meest adembenemende en fijnste regio’s verkend en voor jou op een rijtje gezet. Ook kun je per regio de beste hotels of andere accommodaties vinden.