Als ik even kan, ga ik naar Zandvoort aan Zee

Ik ben geboren en opgegroeid in Amsterdam. Ik heb fotograferen en reizen altijd al leuk gevonden. In 2018 heb ik een spiegelreflex camera gekocht, en sindsdien ga ik er regelmatig op uit om foto’s te maken. Ik hou heel erg van de kust en de natuur. Hier ben ik dan ook regelmatig te vinden. Met name in Zandvoort!

Als ik even kan, en het is lekker weer, ga ik naar Zandvoort aan Zee. Ik reis dan met de trein vanaf Amsterdam Centraal. Het station van Zandvoort ligt vlak naast de zee. Hier kom ik om te wandelen en ben ik regelmatig te vinden voor de zonopkomst en/of zonsondergang. Soms neem ik mijn hond ook mee, om lekker te rennen en te spelen in het zand.

Ik vind het heerlijk om te wandelen en uit te waaien langs de kust. Het is goed te doen om bijvoorbeeld naar Bloemendaal aan Zee te wandelen. Of, als je genoeg energie hebt, zelfs naar IJmuiden aan Zee. IJmuiden is vanaf het strand van Zandvoort zichtbaar in de verte. Of ga de andere kant op en loop richting Noordwijk aan Zee. Er zijn heel veel strandtentjes te vinden om neer te strijken om wat te eten en drinken. Sommigen zijn zelfs het hele jaar geopend. Honden zijn tussen 1 oktober en 1 april welkom op het strand. Ook zijn honden welkom in de meeste strandpaviljoens. Er staat vaak een bak met water klaar voor de viervoeters.

Als ik in Zandvoort ben, kijk ik om me heen en zie ik zo veel gebeuren.

Als ik in Zandvoort ben, kijk ik om me heen en zie ik zo veel gebeuren. Ik zie mensen die wandelen met de hond(en), met hun gezin of vrienden, en met warm weer ligt het strand vol met zon aanbidders. Dit geeft echt een vakantie gevoel. Er zijn mensen die het aandurven om de zee in te gaan, dit gebeurd zelfs alle seizoenen! Hier maak ik dan ook enthousiast foto’s van.

De mensen gaan de zee in om af te koelen na het zonnebaden, om even te zwemmen of pootje te baden. Ook ben je hier op de juiste plek om aan watersport te doen. Wat je zoal kunt doen naast zwemmen is kitesurfen, golfsurfen, suppen en vissen. Daarnaast worden er ook schelpen verzameld en velen foto’s en filmpjes gemaakt. In de zomer liggen overal strandbedjes klaar om heerlijk van de zon te genieten. Het is handig om niet te dicht bij het water te zitten of te liggen, vanwege het eb en vloed. Ook zie je vaak in de zomer aangespoelde kwallen. Daarnaast is het ook belangrijk dat je niet te diep de zee in gaat vanwege de gevaarlijke stroming. De stroming is onvoorspelbaar en kan je mee dieper de zee in trekken. Gelukkig zit er het KNRM (Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij) reddingstation in Zandvoort. Dit reddingstation is 24 uur per dag oproepbaar voor het helpen en redden van mensen op het water. Dit wordt kosteloos gedaan door vrijwilligers.

Tijdens mijn verblijf maak ik onder andere foto’s van surfers. De surfer op onderstaande foto stond klaar om de golven te vangen en rende met zijn surfplank het water in als er een goede golf aan kwam. Ik heb hier een tijdje naar staan kijken en vond het heel leuk om zijn enthousiasme te zien. Ondanks dat we nu in de wintermaanden zitten, is de surfer regelmatig langs de kust te vinden.

Op de boulevard van Zandvoort vind ik het zelf erg gezellig, je vindt er diverse viskarren. De bekendste voor mij zijn: ”Geef het door, vis van Floor” en Kroon Vis. Deze staan het hele jaar op de boulevard en in de zomer rijden ze zelfs over het strand. Een échte aanrader voor de vis liefhebbers. Ook vind je op de boulevard af en toe braderieën.

De aanwezigheid van deze strandhuisjes zorgt voor een extra vakantie gevoel, wakker worden aan het strand.

Naast de zee en het strand zijn er verschillende hotels te vinden, waarbij The palace hotel erg opvalt omdat deze pal aan het strand ligt en erg hoog is. Ik keek vroeger altijd naar dit hotel, als herkenningspunt om te onthouden waar ik was. Een paar 100 meter naast the Palace Hotel ligt het Centre Parcs hotel. Er zijn zelfs strandhuisjes beschikbaar die te huur zijn voor toeristen. De aanwezigheid van deze strandhuisjes zorgt voor een extra vakantie gevoel, wakker worden aan het strand. Natuurlijk heb je een fantastisch uitzicht! Zandvoort beschikt ook over diverse winkels, waarbij je van alles kunt kopen met betrekking tot het strand en watersport. Maar ook lekker warme jassen die de wind tegenhouden tijdens een fijne strandwandeling. Verder is er ook een supermarkt, waar je lekker je boodschapjes kunt doen voor een dagje strand. Dit deed ik vroeger altijd want dat scheelde zware tassen mee dragen tijdens de reis naar Zandvoort toe.

Naast het strand en de zee, ben ik ook te vinden in het natuurgebied dat vlak naast de kust ligt: de Amsterdamse Waterleidingduinen. Dit is van het Amsterdamse Waternet. Je komt hier lopend (30 minuten vanaf het station), met de fiets (15 minuten), met de auto of met de bus ( lijn 80 ) komen. Ook kun je vanaf station Heemstede-Aerdenhout met bus 80 naar de duinen toe. Eenmaal in het park kan ik mij hier de hele dag wel vermaken. Het is een prachtig wandelgebied met veel natuur en wilde dieren. Elke keer dat ik hier wandel ontdek ik wel weer wat nieuws. Je kan routes wandelen, de paden volgen en op sommige punten mag je zelfs van de paden af, waardoor je de dieren nog dichter bij kunt bekijken.

In de waterleidingduinen vind je onder andere vossen, damherten, ijsvogels, paddenstoelen, mussen en nog veel meer. Ze kunnen zo snel voorbij schieten, zo snel dat je het misschien niet eens merkt. Ik wil de vossen nog eens zien maar ik ben nog op zoek. De dieren komen vaak heel dichtbij en blijven ook stilstaan. Perfect om mooie plaatjes te schieten. Je kunt hier vrij wandelen tussen zonopkomst en zonsondergang. Er zijn verschillende in en uitgangen met voldoende parkeergelegenheid. Je kunt er ook makkelijk met het openbaar vervoer naar toe maar kijk dan wel van te voren naar de reisplanner, omdat er niet overal bussen rijden. De entree is €1.50 per keer of een jaarkaart van €10,00. Ik zelf heb de 1e keer een dagkaart genomen en toen was ik om. Daarna gelijk een jaarkaart gekocht waarmee ik 365 dagen per jaar, heerlijk kan genieten van al het moois wat deze natuurgebied te bieden heeft.

In Zandvoort hoef je je niet te vervelen!.

Naast het strand, de zee en de waterleidingduinen heb je natuurlijk nog veel meer in Zandvoort. Zo heb je het Circuit van Zandvoort waar races worden gehouden. Heel gaaf om een keer te gaan kijken met komend jaar natuurlijk de F1 races, met o.a. Max Verstappen. Daarnaast zijn er duinen waarbij je nog mooier uitzicht hebt op het strand en de zee. Deze duinen hebben de belangrijke functie om de kust te beschermen tegen de zee. Zonder de duinen zou Nederland onder water komen te staan. Er zijn wandelpaden aangelegd waar je als bezoeker kunt lopen. Tot slot heb je, naast de Amsterdamse waterleidingduinen, ook nog het Nationale Park Zuid-Kennemerland. Ook hier heb je wilde dieren en kun je heerlijk wandelen. In Zandvoort hoef je je niet te vervelen!

Last Minute

Van der Valk Suite

Ontdek Nederland

Nederland

Nederland heeft zó ongelooflijk veel mooie plekken. Wij bewijzen op deze pagina dat je helemaal niet naar het buitenland hoeft om het ultieme vakantiegevoel te beleven. Wij hebben de meest adembenemende en fijnste regio’s verkend en voor jou op een rijtje gezet. Ook kun je per regio de beste hotels of andere accommodaties vinden.