Deals in deze regio

Giethoorn
Giethoorn is een idyllisch dorpje, gelegen in Overijssel, waar vele fraaie boerderijen met rieten daken zijn gebouwd op kleine veeneilandjes die met (ruim) 170 karakteristieke houten bruggetjes aan elkaar verbonden zijn. Het dorp is ontstaan als nederzetting voor veenontginners. Vanwege de vervening ontstonden er plassen en meren, waar men huizen bouwde op de eilandjes ertussenin. Dit zorgde ervoor dat deze huizen alleen maar bereikbaar waren per brug of boot. Sindsdien is er weinig veranderd in het dorp, de bruggen zijn er nog steeds en je kunt er nog steeds varen.
Hoe de naam Giethoorn is ontstaan? Op het moment dat zich de eerste bewoners in het gebied vestigden, was het nodig om de omgeving te gaan verbouwen. Zo moesten zij het veengebied ontginnen om het geschikt te kunnen maken voor het verbouwen van gewassen. In de veengronden van deze gebieden troffen zij geitenhorens aan. Zij besloten dan ook om hun nieuwe woonplaats ‘Geytenhoren’ te noemen.
Wat te doen in Giethoorn?
Giethoorn is een dorp met een groot aanbod aan activiteiten voor een heerlijk dagje of weekend weg. Allereerst mag een vaartocht door het dorp en het Nationaal Park Weerribben Wieden, het natuurmonument in de omgeving, absoluut niet ontbreken gedurende jouw bezoek. Deze vaartocht is mogelijk in verschillen soorten boten, zoals sloepen en fluisterboten. Ook is het mogelijk om watersporten te beoefenen, zoals suppen en surfen. Tot slot mag een rondvaart niet vergeten worden; tijdens een 1 of 2 uur durende rondvaart maak je kennis met de prachtige boerderijen uit de 18e en 19e eeuw.
Naast het varen door Giethoorn, biedt dit dorpje nog veel meer activiteiten. Zo zijn er diverse winkeltjes, musea en galerieën te vinden die absoluut de moeite zijn om te bezoeken. Ook kunt je heerlijk fietsen en wandelen door de natuur van en rondom Giethoorn, hiervoor kun je gemakkelijk gebruik maken van het complete fiets- en wandelnetwerk. Nog niet overtuigd voor jouw bezoek aan Giethoorn? Dan hebben we hier nog een aantal leuke activiteiten voor jou opgesomd:
  • Boogschieten
  • Interactieve games
  • VR games
  • Klimbos
  • Escape room
  • Midgetgolf
  • Solexen
  • Foto in klederdracht
  • Workshops
  • Winkelen
Eten & drinken in Giethoorn
Het dorpje Giethoorn heeft een prima reputatie als het gaat om culinair genieten. Er zijn verschillende goede restaurants gevestigd, die vaak prachtig gelegen zijn aan het water. Daarnaast beschik het dorp ook over voldoende plekken waar je heerlijk kunt lunchen en/of borrelen.
Hotelaanbiedingen in de buurt van Giethoorn
Er is zo veel te zien en ervaren in Giethoorn, dat een verblijf zeker de moeite waard is. Speciaal voor jou hebben wij een aantal hotels uitgezocht die het mogelijk maken om op korte afstand van Giethoorn te kunnen overnachten. Kijk snel bij onze hotel deals voor de mogelijkheden!

Hotels