Ontdek het magische Luxemburg tijdens de kersperiode incl. verblijf en ontbijt!

DoubleTree by Hilton Hotel Luxembourg

  • 4 sterren hotel
  • Late check out 12:00
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • Gratis upgrade naar een superior kamer

Van onze partner Traveldeal

49,50

Bekijk deze deal

Zie je de deal niet meer voor deze prijs, dan heb je de deal gemist

Ontdek het magische Luxemburg!

Ervaar het ultieme kerstgevoel in Luxemburg! De stad van Luxemburg wordt elk jaar rond de kerstperiode omgetoverd tot een magisch sprookje. Versierde winkelstraten, gezellige kerstlichtjes, kerstmarkten vol vrolijke bezoekers en talloze tentjes en kraampjes om heerlijk op te kunnen warmen met een drankje! Geniet van de unieke uitzichten en maak een gezellige wandeling door de stad. Luxemburg is het perfecte idee in de winter voor een origineel weekendje weg.

Kerstmarkt in Luxemburg

Van midden november tot begin januari wordt de binnenstad betoverd in kerstsferen wat een gezellig aanzicht geeft. Op meerdere plekken in de stad vind je de gezellige kerstmarkten. De kerstmarkten zijn verspreid over drie verschillende pleinen: Place de Paris, Place d’Armes en Place de La Constitution. Ook is er een schaatsbaan te vinden in het stadspark Kinnekswiss Park!

Place de Paris

Wist je dat in Luxemburg het traditionele Sinterklaasfeest niet te missen is? Sinterklaas wordt hier gevierd op 6 December. Op Place de Paris in Luxemburg-Stad vind jaarlijks de Sinterklaasmarkt plaats. In Luxemburg wordt deze markt ook wel in het Duits de ”Niklosmaart” genoemd en in het Frans de ”Marché Saint-Nicolas”. Kerst heeft tijdens de ”Niklosmaart” absoluut de overhand. Op het plein staat er een kerstboom van maar liefst 20 meter hoog!

Place D’Armes

De kerstmarkt op de Place D’Armes is te vinden in de kerstperiode ‘Lëtzebuerger Chrëschtmaart’ welke vooral leuk is als je in het centrum van Luxemburg opzoek bent naar gezelligheid! Geniet van een reuze-marshmallow onder het genot van een warme chocolademelk. Natuurlijk is de echte Luxemburgse specialiteit niet te missen, de gekruide aardappelkoekjes, genaamd de gromperekichelcher!

Place de la Constitution

Dit is dé kerstmarkt van Luxemburg, genaamd de ‘Wantermaart’! Hier zijn maar liefst 40 verschillende kraampjes te vinden met allerlei lekkernijen en leuke kerstpresentjes. Het hoogtepunt van de kerstmarkt is toch wel het reuzenrad, waaruit je uitzicht heb op de verschillende pleinen onder het genot van een heerlijke glühwein.

Kinnekswiss Park

Afgelopen jaar was er voor het eerst een grote schaatsbaan op de Kinnekswiss in het stadspark van Luxemburg-Stad. De schaatsbaan geeft een magische sfeer door de diverse lichtsculpturen en de gezellige Led-lampjes. Natuurlijk zijn de gezellige eettentjes niet te missen op het plein. Genoeg te doen dus!