Veluwe

De zon schijnt door de takken van de volle bomen en in de verte zie ik een ree door het gras grazen. Ik pak mijn fotocamera om dit speciale beeld vast te leggen, want ondanks dat het mogelijk is om de Nederlandse big five te spotten, laten deze dieren zich toch niet altijd zien. Na de foto gemaakt te hebben, loop ik weer achter de boswachter aan om mijn wandeling te vervolgen om de rest van de bijzondere plekken van het park te kunnen zien. De boswachter stopt met lopen en houdt zijn handen rond zijn oren. Samen raken we verdwaald door de vele geluiden van de vogels die boven ons vliegen. Ik blijf me maar verbazen door de prachtige natuur die wij hebben in Nederland!

Spreekt dit tot jouw verbeelding? Dan is een bezoek aan de Veluwe zeker iets voor jou!

Lees hier snel verder!

Deals in of nabij de Veluwe

Klik op je favoriete hotel & check snel de laagste prijzen!

Hotel De Wipselberg-Veluwe

Created with Sketch. Wipselbergweg 30, 7361 TK Beekbergen, Netherlands

Hotel Gilde

Created with Sketch. Nieuwstraat 41, 7411 LG Deventer

Hotel Epe-Zwolle

Created with Sketch. Dellenweg 115, 8161 PW Epe

Hotel Beekbergen-Apeldoorn

Created with Sketch. Schalterdalweg 18, 7361 TK Beekbergen

Hotel Apeldoorn

Created with Sketch. Soerenseweg 73, 7313 EH Apeldoorn

Hotel De Buunderkamp

Created with Sketch. Buunderkamp 8, 6874 NC Wolfheze, Netherlands

Hotel Klein Zwitserland

Created with Sketch. Klein Zwitserlandlaan 5, 6866 DS Heelsum, Netherlands

Hotel Mooi Veluwe

Created with Sketch. Garderenseweg 154, 3881 NC Putten

Hotel Victoria-Hoenderloo

Created with Sketch. Woeste Hoefweg 80, 7351 TP Hoenderloo

Hotel Wolfheze

Created with Sketch. Wolfhezerweg 17, 6874 AA Wolfheze

Landgoed Hotel Avegoor

Created with Sketch. Zutphensestraatweg 2, 6955 AG Ellecom

Resort-Hotel Zutphen

Created with Sketch. De Stoven 37, 7206 AZ Zutphen

Hotel Doorwerth-Arnhem

Created with Sketch. Kabeljauwallee 35, 6865 BL Doorwerth

Hotel Veldenbos

Created with Sketch. Spoorlaan 42, 8071 BR Nunspeet

Hotel-Landgoed Huis te Eerbeek

Created with Sketch. Professor Weberlaan 1, 6961 LX Eerbeek

Hotel Het Veluwse Bos

Created with Sketch. Arnhemseweg 520-524, 7361 CN Beekbergen

Hotel De Mallejan

Created with Sketch. Nunspeterweg 70, 8076 PD Vierhouten

De Veluwe

Welkom bij hét groene hart van de provincie Gelderland: de Veluwe. De Veluwe is een aaneenschakeling van verschillende natuurgebieden met ieder een eigen karakter, flora en fauna. Een heel groot deel van de Veluwe is bebost en, voor Nederlandse begrippen, bijzonder heuvelachtig! De Veluwe is in totaal 91.200 hectare groot, er is dus ontzettend veel te zien en beleven. Voor een heerlijk weekendje weg ben je hier dan ook op het juiste adres! Met zijn uitgestrekte bossen, heidevelden en zandverstuivingen biedt de Veluwe actieve en avontuurlijke activiteiten voor jong en oud. Bewonder de kroondomeinen rondom Paleis Het Loo, laat je vermaken door de apen bij de Apenheul of neem een kijkje in de steden Arnhem en Apeldoorn.

Wat absoluut niet vergeten mag worden is een bezoek aan Nationaal Park de Hoge Veluwe. Dit park bestaat uit ongeveer 5.400 hectare en is daarmee één van de grootste aaneengesloten natuurgebieden van Nederland. Volg een safari en spot wild, maak een heerlijke fietstocht of breng een bezoek aan het Krüller-Möller Museum met de grootste privécollectie van Van Gogh.

 

Wandelen & fietsen door de Veluwe

De Veluwe kent ontzettend veel fiets- en wandeltochten waarbij je heerlijk kunt uitwaaien en de gedachten kunt verzetten in de natuur. Een goed idee zijn de wandelkaarten van de Veluwe. Aan de hand van deze kaarten kun jij je eigen ontdekkingsreis bewandelen. Uitgestippelde routes wijzen jou de weg door de bossen en langs de heiden en met de wandelkaart op zak is het ook nog mogelijk om jouw eigen pad te kiezen. Meer heb je niet nodig toch?

Liever op pad gaan in Nationaal Park de Hoge Veluwe? Ook dat is uiteraard mogelijk! Bewandel het park aan de hand van één van de vele routes en beleef de natuur op haar mooist. Naast de vele wandelroutes, zijn er ook prachtige routes om te gaan hardlopen of jezelf uit te dagen met de mountainbike. De fietsroutes zullen we zeker niet overslaan, dit park heeft namelijk 40 kilometer aan fietspaden en maar liefst 1.800 gratis te gebruiken fietsen, wát een service.

In galop! Op de Veluwe ligt een uitgebreid netwerk aan ruiterroutes, je kunt je paard dus ten alle tijden meenemen tijdens jouw ontdekkingsreis over door dit prachtige natuurgebied. Neem bijvoorbeeld de Ruiter- en menroute Kootwijk Rondje Kathedraal van 18,6 kilometer of de Ruiter- en menroute Veluwe te paard van 24 kilometer. Maar vergeet ook de 360 kilometer lange Veluwe-trail niet, de mooiste ruiterroute van heel Nederland!

 

Eten & drinken bij de Veluwe

Na een dag actief bezig zijn in de buitenlucht, kunnen wij ons wel voorstellen dat je behoorlijk hongerig en dorstig bent geworden. De telers en producenten van de vele Veluwse streekproducten staan altijd voor je klaar en heten je van harte welkom om te komen proeven van honing, wijn, bier, brood en kaas. Daarnaast beschikken de steden op de Veluwe over vele restaurants, en wát voor restaurants! Zo liggen er in de culinaire stad Harderwijk maar liefst twee sterrenrestaurants en in Vaassen zelfs één drie sterren restaurant, wow!

Voor een heerlijke versnapering kun je in Nationaal Park de Hoge Veluwe terecht op twee plekken: bij het Parkrestaurant en de Theekoepel. Het parkrestaurant beschikt over een uitgebreide menukaart en de Theekoepel is voorzien van drankjes, ijsjes en tussendoortjes.

 

Overnachten bij de Veluwe

Een weekendje weg, vele gasten gingen jou al voor. Dus waar wacht je nog op? Word één met de natuur en boek jouw verblijf op of rondom de Veluwe. Wij hebben de leukste en beste hotels op de Veluwe voor jou geselecteerd. Liever een overnachting bij De Hoge Veluwe? Geen probleem. Ons aanbod barst van de arrangementen rondom Apeldoorn en Arnhem, de omliggende steden van De Hoge Veluwe.

Blijf op de hoogte van alle scherpe acties

Ook inspiratie en tips in je mailbox