Zuid-Limburg

Limburg, de provincie met het prachtige landschap waar alle natuurliefhebbers hun hart op kunnen halen. En wat dacht je van de bourgondische gastvrijheid van Limburg? Zonder twijfel dé perfecte plek voor de fijnproevers onder ons. Echter is dat nog lang niet alles wat het zuiden van Nederland jou te bieden heeft, er zijn namelijk ook tal van interessante activiteiten te ondernemen en ontzettend veel plekken te ontdekken. Pak snel je koffers in en doe je wandelschoenen aan. Zien wij jou in Limburg?

Lees hier snel verder!

Deals in Zuid-Limburg

Klik op je favoriete hotel & check snel de laagste prijzen!

Hotel De Burghoeve

Created with Sketch. Broekhem 134, 6301 HL Valkenburg

Hotel Bon Repos

Created with Sketch. Bovenstraat 17, 6255 AT Noorbeek

Hotel La Ville Blanche

Created with Sketch. Hoogstraat 2, 6017 AR Thorn, Netherlands

Hotel Parkstad-Zuid Limburg

Created with Sketch. Roda J.C. Ring 59, 6466 NH Kerkrade, Netherlands

Hotel Valkenburg

Created with Sketch. Bosstraat 2-6, 6301 HM Valkenburg

Hotel Weert

Created with Sketch. Driesveldlaan 99, 6001 KC Weert, Netherlands

Hotel-Restaurant De Geulvallei

Created with Sketch. Onderstestraat 66 6301 KC Houthem St. Gerlach

Hotel-Restaurant Rooland

Created with Sketch. Roobeekweg 1, 5944 EZ Arcen, Netherlands

Landhotel Bosrijk Roermond

Created with Sketch. Fletcher Landhotel Bosrijk Roermond, Maalbroek, Roermond, Netherlands

Wellness-Hotel Sittard

Created with Sketch. Milaanstraat 115, 6135 LH Sittard, Netherlands

Hotel-Restaurant Kasteel Erenstein

Created with Sketch. Kerkradersteenweg 4, 6468 PA Kerkrade, Netherlands

Wat te doen in Limburg

Zuid-Limburg is een echte shopwalhalla! Struin de winkelstraten door voor dé perfecte outfit of slenter langs boetiekjes voor het een uniek cadeautje. Het is allemaal mogelijk. Naast de vele winkels, zijn er ook verschillende lunchrooms en restaurants waar je heerlijk bij kunt komen en jouw maag kunt vullen. Combineer jouw middag winkelen met historie en cultuur door Limburgse authenticiteit in de kleine winkelstraten. Op zoek naar de leukste winkels van (Zuid-)Limburg? Neem hier een kijkje.

Naast de vele winkels in Zuid-Limburg, beschikt de provincie ook over een rijke historie. Deze historie is terug te vinden in de vele kastelen, kerken, molens, natuurgebieden en andere sporen van vroeger. Veel van deze gebouwen zijn terug te vinden in de staat van vroeger en kunnen jou daardoor veel vertellen over het leven van toen. Verbreed jouw kennis en ontdek de geschiedenis: de tijd waarin de hertogen regeerden, de monniken zongen en de natuur het landschap bepaalde.

Tot slot zijn er ook veel activiteiten die je kunt ondernemen in de provincie Limburg. Van ondergrondse avonturen tot een survivaltocht en van potje golf tot een outdoor game, je kunt het je zo gek niet bedenken. Nergens word je meer uitgedaagd dan tussen de heuvels van het Limburgse landschap. Speciaal voor jou hebben we een aantal activiteiten opgesomd:

  • Ondergrondse activiteiten: ontdekkingstochten onder de grond.
  • Spetterende activiteiten: raften en zwemmen.
  • Sport en adventure: tokkelen, outdoor karten, SnowWorld Landgraaf, paintball en IVY climbing.
  • Indoor activiteiten: bowling, klimmen, Escape Rooms, Glow-in-the-dark-midget golf, indoor kinderspeeltuinen, schaatsen en musea.

 

Wandelen & fietsen in Zuid-Limburg

Het prachtige landschap van Zuid-Limburg zorgt voor uitdagende wandel- en fietstochten. Van wandelen in een bosrijke omgeving tot wandelen in een pittoresk dorp of een grote stad, de wandeltochten in Limburg zijn niet met elkaar te vergelijken. Er is zo veel te beleven en ontdekken, geen enkele wandeltocht is hetzelfde. Om jou een handje te helpen zijn er een aantal wandeltochten uitgestippeld, zo kun jij zelf bepalen welke wandeltocht het meest aansluit bij jouw wensen en behoeften. Vind hier jouw wandeltocht!

Ook fietsers zijn op de perfecte plek in Zuid-Limburg. Ook is het mogelijk om Limburg te verkennen per fiets. Diverse fietstochten zijn ontwikkeld om jou de mooiste plekken van Limburg te laten beleven. Zoek jouw fietstocht hier uit.

Liever de omgeving per paard, per mountainbike of hardlopend ontdekken? Ook dat is uiteraard mogelijk, klik hier.

 

Eten & drinken in Zuid-Limburg

Wie Limburg zegt, zegt bourgondisch genieten. Ontdek het allemaal op z’n Limburgs: wijn, bier, groente, fruit, kruid. Van dineren op een unieke locatie tot genieten in een sterrenrestaurant, in Limburg heb jij het allemaal zelf voor het zeggen. Op zoek naar het perfecte restaurant? Neem hier een kijkje en ontdek wat culinair Limburg jou te bieden heeft.

 

Overnachten in Zuid-Limburg

Je raakt niet uitgekeken in deze prachtige provincie, overnachten is dus echt een must. Gelukkig voor jou beschikt Limburg over tal van hotels, vakantiehuizen, Bed & Breakfasts en andere soorten accommodaties. Speciaal voor jou hebben wij een aantal deals geselecteerd. Ontspanning, comfort, rust, het zal je aan niets ontbreken.

Blijf op de hoogte van alle scherpe acties

Ook inspiratie en tips in je mailbox